Verkiezingen Handhaving en Toezicht

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht benadrukken de kwaliteiten van het toezichts- en handhavingsvak en zetten een succesvol project in het zonnetje

Historie

2008
De historie van de verkiezingen Handhaving en Toezicht brengt ons terug naar het jaar 2008. Toen startte het Landelijk Overleg Milieuhandhaving met de verkiezingen voor ‘Handhaver van het jaar’. De verkiezingen bleken een succes.

> Lees meer over de winnaars van 2008

2009
Het LOM besloot dit initiatief in 2009 voort te zetten en uit te breiden met een extra categorie ‘Handhavingstalent van het jaar’. In datzelfde jaar besloot ook de Inspectieraad in het kader van de ‘Vernieuwing van het Toezicht’ verkiezingen te organiseren voor alle inspecteurs en toezichthouders. Ook deze verkiezingen kenden twee categorieën, te weten ‘VT Inspecteur van het jaar’ en het ‘VT project’. Zowel het LOM als de Inspectieraad gaven in 2010 een vervolg aan dit project.

> Lees meer over de winnaars van 2009

2011
In 2011 hebben verschillende organisaties de handen ineen geslagen om het vak Handhaving en Toezicht meer in de spotlights te zetten. De verschillende verkiezingen werden samengevoegd tot één verkiezing met drie categorieën: de ‘Handhaver van het Jaar’, het ‘Handhavingstalent van het Jaar’ en de ‘Projecttrofee voor vernieuwend toezicht’. Dit initiatief kwam van vier verschillende organisaties: het Landelijk Overleg Milieuhandhaving, Bureau Inspectieraad, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en Vereniging Stadswerk.

> Lees meer over de winnaars van 2011

2012
In 2012 heeft ook Vide, de beroepsorganisatie voor toezichthouders, inspecteurs, handhavers en evaluatoren zich toegevoegd aan de organisatie. In 2012 werden de ‘Innovatieprijs’ en de ‘Publieksprijs’ uitgereikt aan een innovatief project.

> Lees meer over de winnaars van 2012

2015
In 2015 kregen de verkiezingen een vervolg en werd er opnieuw op zoek gegaan naar innovatieve projecten op het gebied van handhaving en toezicht. Net als in 2012 werden er een ‘Innovatieprijs’ en een ‘Publieksprijs’ uitgereikt. Nieuw dit jaar was de ‘Talent Award’: een prijs voor studenten die werken aan innovatieve projecten. De organisatie was in 2015 in handen van het CCV, de Inspectieraad en Vide.

> Lees meer over de winnaars van 2015

2018
In 2018 organiseerden het CCV, de Inspectieraad en Vide wederom de verkiezingen. Dit jaar werden de ‘Innovatieprijs’ en de ‘Publieksprijs’ uitgereikt. Beide prijzen vielen ten deel aan één project.

> Lees meer over de winnaar van 2018

2020
Ook in 2020 reiken het CCV, de Inspectieraad en Vide de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht’ uit. Werk jij aan een bijzonder project dat gericht is op een gezonde, veilige en rechtvaardige samenleving of een beter milieu? Een project dat vernieuwend is en landelijke aandacht verdient? Laat het ons weten of doe mee en meld het project direct aan. De uitreiking vindt dit najaar plaats.

Voorwaarden voor deelname

Het project Handhaving en Toezicht is o.a.

  • Vernieuwend
  • Effectief
  • Elders toepasbaar
  • Overheidsgerelateerd

Meer informatie >>

De verkiezingen zijn een initiatief van