Verkiezingen Handhaving en Toezicht

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht benadrukken de kwaliteiten van het toezichts- en handhavingsvak en zetten een succesvol project in het zonnetje

 • ‘Stimulerend Toezicht’ wint dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2020

  ‘Stimulerend Toezicht’ wint dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2020

  Het project ‘Stimulerend Toezicht’ van Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek is op dinsdag 3 november uitgeroepen tot winnaar van dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2020. Het project ‘WKO Experttool’ van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied ging er met de publieksprijs vandoor. Juryvoorzitter en inspecteur-generaal bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Marc Kuipers, reikte de prijzen tijdens het Toezichtfestival digitaal uit.

 • Welk project verdient de publieksprijs? Laat je stem horen!

  Na een eerste selectie van de vakjury zijn er nog vijf projecten in de race voor dé innovatieprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht. In de komende weken kiest de vakjury welk project deze prijs wint. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs te vergeven. Welk project moet volgens jou de publieksprijs winnen?

 • Vakjury nomineert vijf projecten voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020

  De vakjury is eruit! Uit de 31 aanmeldingen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2020. Dit zijn de projecten BrandWijzer, Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart, Stimulerend Toezicht, WKO Experttool en de aanpak van asbest. Het winnende project wordt op 3 november tijdens het Toezichtfestival bekend gemaakt.

 • 31 aanmeldingen voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020

  De inschrijftermijn voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020 is gesloten. De organisatie van de verkiezingen heeft maar liefst 31 aanmeldingen ontvangen!

 • Inschrijftermijn Verkiezingen Handhaving en Toezicht verlengd

  Op verzoek is de inschrijftermijn van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht verlengd. Je hebt nu tot 15 juli de tijd om jouw project aan te melden en kans te maken op dé innovatieprijs van 2020.

 • Namen vakjury Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020 bekend

  De organisatie van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft vandaag de namen van de vakjury bekend gemaakt. De vakjury buigt zich in september over alle ingezonden projecten.

 • Terugblik met de winnaar van 2018: “Er is veel belangstelling voor dit project”

  Terugblik met de winnaar van 2018: “Er is veel belangstelling voor dit project”

  Is de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking toegankelijk? Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzocht dit door ervaringsdeskundigen uit de doelgroep als mystery guests in te zetten en won er in 2018 zowel de innovatieprijs als de publieksprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht mee. Toenmalig projectleider Petra Reulings blikt met ons terug en vertelt wat het winnen van beide prijzen het project heeft opgeleverd.

 • Welk project wint dé innovatieprijs van 2020?

  Welk project wint dé innovatieprijs van 2020?

  De Verkiezingen Handhaving en Toezicht gaan weer van start. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de Inspectieraad en beroepsvereniging Vide organiseren deze verkiezingen sinds 2012 om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren. Meld je vernieuwende project vóór 1 juli aan om kans te maken op dé innovatieprijs van 2020.

 • 'Toegang tot het sociaal domein' dubbele winnaar innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018

  'Toegang tot het sociaal domein' dubbele winnaar innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018

  Het project ‘Toegang tot het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking’ is de winnaar van de innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018. Dit project van de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein werd door zowel de vakjury als het publiek als winnaar uitgeroepen.

 • Welk project verdient de publieksprijs? Laat je stem horen!

  Welk project moet volgens jou de publieksprijs winnen? Breng voor 8 november je stem uit via het stemformulier.

 • Nominaties ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018’ bekend

  De vakjury is eruit! Uit de 27 aanmeldingen voor de verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2018. Dit zijn de projecten van Matchpoint Zinvol zaken doen, de Autoriteit Financiële Markten, Toezicht Sociaal Domein, het Wetterskip Fryslân en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

 • Namen vakjury verkiezingen Handhaving en Toezicht 2018 bekend

 • 27 aanmeldingen voor verkiezingen Handhaving en Toezicht 2018

  De inschrijftermijn voor de verkiezingen Handhaving en Toezicht 2018 is gesloten. De organisatie van de verkiezingen heeft maar liefst 27 aanmeldingen ontvangen!

 • Inschrijftermijn verkiezingen Handhaving en Toezicht 2018 verlengd

  Op verzoek is de inschrijftermijn van de verkiezingen Handhaving en Toezicht verlengd. Je hebt nu tot 15 juli de tijd om jouw project aan te melden en kans te maken op dé innovatieprijs van 2018.

 • Terugblikken met de winnaar van de innovatieprijs 2015: “We zijn niet de inspectie van het opgestoken vingertje”

  Terugblikken met de winnaar van de innovatieprijs 2015: “We zijn niet de inspectie van het opgestoken vingertje”

  Het was een flinke storm, de decentralisaties waarin het sociale domein onder de gemeenten kwam te vallen. De manier waarop de samenwerkende inspecties van Toezicht Sociaal Domein in dat chaotische proces oog bleven houden voor het individu, leverde de innovatieprijs van de verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 op. “Door de waardering voor de manier waarop we de kwetsbare burger centraal stellen, zijn we dat nog meer gaan doen.”

 • Terugblikken met de publiekswinnaar van 2015: "We zijn met de werknemer van de toekomst bezig"

  Terugblikken met de publiekswinnaar van 2015:

  Een analyse van de veiligheid binnen leerbedrijven in de metaal leverde een schrikbarend beeld op. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontwikkelde een jongerenaanpak en won de publieksprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015. Welke impact heeft het winnen van die prijs gehad?

 • Welk project wint dé innovatieprijs van 2018?

  De verkiezingen Handhaving en Toezicht gaan weer van start! De verkiezingen zijn een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de Inspectieraad en beroepsvereniging Vide om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren. Meld vernieuwende projecten voor 1 juli aan om kans te maken op dé innovatieprijs van 2018.

 • 'Toezicht gezinnen met geringe sociale redzaamheid’ wint dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015

  Na een maandenlange verkiezingsstrijd reikten Ronnie van Diemen-Steenvoorde, voorzitter van de vakjury en inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, samen met Peter van Veen, winnaar van de juryprijs en de publieksprijs Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012, vanmiddag (donderdag 5 november)in Utrecht de innovatieprijs, publieksprijs en Talent Award uit aan de winnaars van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015. Dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht, gekozen door de vakjury, ging dit jaar naar het project ‘Toezicht gezinnen met geringe sociale redzaamheid’ van Samenwerkend Toezicht Jeugd. De publieksprijs is gewonnen door het project ‘Gezond en veilig werken voor jongeren in de metaal’ van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Nieuw dit jaar was de Talent Award, een prijs speciaal voor studenten die werken aan innovatieve projecten. De primeur voor deze prijs ging naar het project ‘Toetsing nieuwe interventie voor vermindering werkdruk in jeugdzorg’ van Inspectie SZW in samenwerking met de Haagse Hogeschool.

 • Welk project verdient volgens jou de publieksprijs? Laat je stem horen!

  De vakjury heeft gesproken. Uit alle inzendingen zijn vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015. Uit deze projecten kiest de vakjury een winnaar. Jij hebt uiteraard ook een stem. Welk project moet volgens jou deze eindstrijd winnen? Laat ons weten welk project volgens jou de publieksprijs verdient en breng je stem uit via het stemformulier.

 • Nominaties ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015’ bekend

  De vakjury van de verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 heeft de vijf nominaties bekend gemaakt van projecten die meedingen naar de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015’. Uit alle inzendingen zijn de projecten van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), de Inspectie SZW, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Samenwerkend Toezicht Jeugd genomineerd voor de eindstrijd. De vakjury kiest in de komende weken uit deze nominaties een winnaar die naar huis gaat met de juryprijs.

 • In gesprek met Peter van Veen, projectleider van het winnende project in 2012 'Taxi 2.0'

  Het project Taxi 2.0 van de Belastingdienst was bij de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012 de winnaar van zowel de juryprijs als de publieksprijs. Hoe staat er op dit moment voor met dit project en wat hebben de verkiezingen ertoe bijgedragen? Hierover gingen we in gesprek met Peter van Veen, projectleider van het project Taxi 2.0 bij de Belastingdienst.

 • Namen vakjury Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 bekend

  Vandaag heeft de organisatie van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 de namen van de vakjury bekend gemaakt. Niemand minder dan Ronnie van Diemen-Steenvoorde, inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Aat de Jonge, burgemeester van de gemeente Dronten, Wiep van der Pal, voorzitter vakgroep BOA ACP, Peter van Veen, winnaar van de juryprijs en de publieksprijs Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012 (project Taxi 2.0), Rob Velders, Zelfstandig consultant op het gebied van toezicht en handhaving, uitgever van de nieuwsbrief ‘Toezicht in het Nieuws’ en Femke de Vries, bijzonder hoogleraar Toezicht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen, nemen plaats in de vakjury. Binnenkort maakt de organisatie de laatste naam voor de vakjury bekend.

 • Is jouw project goud waard?

  De verkiezing voor de Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015 is van start gegaan. Als jouw project landelijke aandacht verdient, schrijf je dan in. Kanshebbers zijn innovatieve projecten die bijdragen aan een gezonde, veilige en rechtvaardige werk- en leefomgeving.

 • Taxi 2.0 winnaar innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2012

  Het project Taxi 2.0 van Belastingdienst Regio Randmeren, Landelijke Toezichtsorganisatie, Inspectie Leefomgeving & Transport en Koninklijk Nederlands Vervoer Taxi (KNV Taxi) is de winnaar van de juryprijs én de publieksprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012. Zij ontvingen de innovatieprijs op dinsdag 13 november uit handen van de voorzitter van de vakjury Wim Schreuders, Inspecteur Generaal Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Een eervolle vermelding was er voor het project Cameratoezicht en Autisme van o.a. TNO. De uitreiking vond plaats tijdens het congres “E=MC2? Op zoek naar de ideale formule” in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch.

 • Vijf projecten genomineerd voor de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2012’

  De vakjury van de verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012 heeft de vijf nominaties bekend gemaakt van projecten die meedingen naar de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2012’. Uit alle inzendingen zijn de projecten van Seph Brabant Noord, Gemeente Lelystad, Politie NO-Gelderland, Belastingdienst Regio Randmeren, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)en TNO genomineerd voor de eindstrijd. De vakjury kiest komende maand uit deze nominaties een winnaar die naar huis gaat met de juryprijs. Jij hebt ook een stem. Laat ons weten welk project volgens jou de innovatieprijs verdient en breng je stem uit op www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl Stemmen is mogelijk tot 1 november a.s. De uitreiking van de juryprijs én de publieksprijs vindt plaats op dinsdag 13 november 2012 op het congres ‘E=mc²’.

Voorwaarden voor deelname

Het project Handhaving en Toezicht is o.a.

 • Vernieuwend
 • Effectief
 • Elders toepasbaar
 • Overheidsgerelateerd

Meer informatie >>

De verkiezingen zijn een initiatief van