Verkiezingen Handhaving en Toezicht

De verkiezingen Handhaving en Toezicht benadrukken de kwaliteiten van het toezichts- en handhavingsvak en zetten een succesvol project in het zonnetje

Historie

De historie van de verkiezingen Handhaving en Toezicht brengt ons terug naar het jaar 2008. Toen startte het LOM met de verkiezingen voor ‘Handhaver van het jaar’. De verkiezingen bleken een succes en het LOM besloot in 2009 dit initiatief voort te zetten en uit te breiden met een extra categorie ‘Handhavingstalent van het jaar’.

In datzelfde jaar besloot ook de Inspectieraad in het kader van de Vernieuwing van het Toezicht verkiezingen te organiseren voor alle inspecteurs en toezichthouders. Ook deze verkiezingen kende twee categorieën, te weten VT Inspecteur van het jaar en het VT project. Zowel het LOM als de Inspectieraad gaven in 2010 een vervolg aan dit project.

In 2011 hebben verschillende organisaties de handen ineen geslagen om het vak Handhaving en Toezicht meer in de spotlights te zetten. Met de verkiezingen willen de initiatiefnemers gezamenlijk de kwaliteiten van het toezichts- en handhavingsvak benadrukken en een succesvol project in het zonnetje zetten. Het toezichts- en hadhavingsvak is immers een beroep waar je trots op mag zijn. De verschillende verkiezingen werden samengevoegd tot één verkiezing met drie categorieën: de Handhaver van het Jaar, het Handhavingstalent van het Jaar en de Projecttrofee voor vernieuwend toezicht. Dit initiatief kwam van vier verschillende organisaties: het Landelijk Overleg Milieuhandhaving, Bureau Inspectieraad, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en Vereniging Stadswerk. In 2012 heeft ook Vide, de beroepsorganisatie voor toezichthouders, inspecteurs, handhavers en evaluatoren zich toegevoegd aan de organisatie.

Dit jaar krijgen de verkiezingen een vervolg en gaan we opnieuw op zoek naar innovatieve projecten op het gebied van handhaving en toezicht. Net als in 2012 worden er een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt. Nieuw dit jaar is de Talent Award. Deze prijs is speciaal voor studenten die werken aan innovatieve projecten. De organisatie is dit jaar in handen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de Inspectieraad en Vide. Werk jij aan een project of ken je een project dat landelijke aandacht verdient en de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015’ moet winnen? Laat het ons weten of doe mee en meld het project aan. De uitreiking van de juryprijs, publieksprijs en Talent Award vindt dit najaar plaats.

Voorwaarden voor deelname

Het project Handhaving en Toezicht is o.a.

  • Vernieuwend
  • Effectief
  • Overdraagbaar
  • Uitvoerbaar

Meer informatie >>

Blijf op de hoogte! Volg ons

Vragen?

Heb je vragen over het nominatieproces? Neem dan gerust contact met ons op.


Contact

TagCloud

De verkiezingen zijn een initiatief van