Verkiezingen Handhaving en Toezicht

De verkiezingen Handhaving en Toezicht benadrukken de kwaliteiten van het toezichts- en handhavingsvak en zetten een succesvol project in het zonnetje

 • 'Toezicht gezinnen met geringe sociale redzaamheid’ wint dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015

  Na een maandenlange verkiezingsstrijd reikten Ronnie van Diemen-Steenvoorde, voorzitter van de vakjury en inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, samen met Peter van Veen, winnaar van de juryprijs en de publieksprijs Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012, vanmiddag (donderdag 5 november)in Utrecht de innovatieprijs, publieksprijs en Talent Award uit aan de winnaars van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015. Dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht, gekozen door de vakjury, ging dit jaar naar het project ‘Toezicht gezinnen met geringe sociale redzaamheid’ van Samenwerkend Toezicht Jeugd. De publieksprijs is gewonnen door het project ‘Gezond en veilig werken voor jongeren in de metaal’ van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Nieuw dit jaar was de Talent Award, een prijs speciaal voor studenten die werken aan innovatieve projecten. De primeur voor deze prijs ging naar het project ‘Toetsing nieuwe interventie voor vermindering werkdruk in jeugdzorg’ van Inspectie SZW in samenwerking met de Haagse Hogeschool.

 • Welk project verdient volgens jou de publieksprijs? Laat je stem horen!

  De vakjury heeft gesproken. Uit alle inzendingen zijn vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015. Uit deze projecten kiest de vakjury een winnaar. Jij hebt uiteraard ook een stem. Welk project moet volgens jou deze eindstrijd winnen? Laat ons weten welk project volgens jou de publieksprijs verdient en breng je stem uit via het stemformulier.

 • Nominaties ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015’ bekend

  De vakjury van de verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 heeft de vijf nominaties bekend gemaakt van projecten die meedingen naar de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015’. Uit alle inzendingen zijn de projecten van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), de Inspectie SZW, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Samenwerkend Toezicht Jeugd genomineerd voor de eindstrijd. De vakjury kiest in de komende weken uit deze nominaties een winnaar die naar huis gaat met de juryprijs.

 • In gesprek met Peter van Veen, projectleider van het winnende project in 2012 'Taxi 2.0'

  Het project Taxi 2.0 van de Belastingdienst was bij de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012 de winnaar van zowel de juryprijs als de publieksprijs. Hoe staat er op dit moment voor met dit project en wat hebben de verkiezingen ertoe bijgedragen? Hierover gingen we in gesprek met Peter van Veen, projectleider van het project Taxi 2.0 bij de Belastingdienst.

 • Namen vakjury Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 bekend

  Vandaag heeft de organisatie van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2015 de namen van de vakjury bekend gemaakt. Niemand minder dan Ronnie van Diemen-Steenvoorde, inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Aat de Jonge, burgemeester van de gemeente Dronten, Wiep van der Pal, voorzitter vakgroep BOA ACP, Peter van Veen, winnaar van de juryprijs en de publieksprijs Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012 (project Taxi 2.0), Rob Velders, Zelfstandig consultant op het gebied van toezicht en handhaving, uitgever van de nieuwsbrief ‘Toezicht in het Nieuws’ en Femke de Vries, bijzonder hoogleraar Toezicht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen, nemen plaats in de vakjury. Binnenkort maakt de organisatie de laatste naam voor de vakjury bekend.

 • Is jouw project goud waard?

  De verkiezing voor de Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015 is van start gegaan. Als jouw project landelijke aandacht verdient, schrijf je dan in. Kanshebbers zijn innovatieve projecten die bijdragen aan een gezonde, veilige en rechtvaardige werk- en leefomgeving.

 • Taxi 2.0 winnaar innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2012

  Het project Taxi 2.0 van Belastingdienst Regio Randmeren, Landelijke Toezichtsorganisatie, Inspectie Leefomgeving & Transport en Koninklijk Nederlands Vervoer Taxi (KNV Taxi) is de winnaar van de juryprijs én de publieksprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012. Zij ontvingen de innovatieprijs op dinsdag 13 november uit handen van de voorzitter van de vakjury Wim Schreuders, Inspecteur Generaal Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Een eervolle vermelding was er voor het project Cameratoezicht en Autisme van o.a. TNO. De uitreiking vond plaats tijdens het congres “E=MC2? Op zoek naar de ideale formule” in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch.

 • Vijf projecten genomineerd voor de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2012’

  De vakjury van de verkiezingen Handhaving en Toezicht 2012 heeft de vijf nominaties bekend gemaakt van projecten die meedingen naar de ‘Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2012’. Uit alle inzendingen zijn de projecten van Seph Brabant Noord, Gemeente Lelystad, Politie NO-Gelderland, Belastingdienst Regio Randmeren, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)en TNO genomineerd voor de eindstrijd. De vakjury kiest komende maand uit deze nominaties een winnaar die naar huis gaat met de juryprijs. Jij hebt ook een stem. Laat ons weten welk project volgens jou de innovatieprijs verdient en breng je stem uit op www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl Stemmen is mogelijk tot 1 november a.s. De uitreiking van de juryprijs én de publieksprijs vindt plaats op dinsdag 13 november 2012 op het congres ‘E=mc²’.

Voorwaarden voor deelname

Het project Handhaving en Toezicht is o.a.

 • Vernieuwend
 • Effectief
 • Overdraagbaar
 • Uitvoerbaar

Meer informatie >>

Blijf op de hoogte! Volg ons

Vragen?

Heb je vragen over het nominatieproces? Neem dan gerust contact met ons op.


Contact

TagCloud

De verkiezingen zijn een initiatief van